Studio za tonske probe, Novi Beograd
korisničko ime:
šifra:
Brza pretraga Foruma:

YU MIDI Forum

FAQ - Često Postavljana PitanjaFAQ - Često Postavljana Pitanja    TražiTraži   
Registruj seRegistruj se

PITANJE ZA ISKUSNE!

Napiši novu temu   Odgovori na poruku    YU MIDI forum -> Live!

Autor Poruka
wladinho

Pridružio: 25 Mar 2008

PorukaPoslao: Pon Feb 09, 2009 3:43 pm    Naslov: PITANJE ZA ISKUSNE!
Odgovoriti sa citatom

Kako se definise to, kad ja dodjem na svirku, donesem razglas, a onda dodje pevac i pre samog ubadanja mikrofona u odredjeni kanal okrene potenciometar za gain na "12" sati?

P.S.
Nebitno je koji je razglas u pitanju, jer se to desava koji god da donesem! Razz
Nazad na vrh
Beethoven
stage master

Pridružio: 26 Dec 2006

PorukaPoslao: Pon Feb 09, 2009 7:49 pm    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

Bez definicije...

Moj ti je savet,pocni da pevas(bez obzira da li znas ili ne) i radi kao one-man band,to ti se nece desavati.Mnogo lepih trenutaka ces doziveti kad budes radio sam.Meni je jednog dana pukao film i mislio sam da prestanem da se uopste bavim tim poslom zbog takvih ali mi je bog dao pameti da pocnem da radim sam,sto i tebi toplo preporucujem.U protivnom,u raspravi sa takvima,gubis u startu.

Sve najbolje.

Pozdrav.
Nazad na vrh
wladinho

Pridružio: 25 Mar 2008

PorukaPoslao: Pon Feb 09, 2009 9:21 pm    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

Poceo sam da mislim da ja nemam pojma sa zivotom, kad mi je 5-6 "njih" reklo da to tako treba. Ali bogu hvala, samnom peva moj brat koga sam ja uveo u kafanu i naucio svemu sto sam znao, a izmedju ostalog i tome da se ne zeza sa mixetom. Nego me je cisto zanimalo da cujem komentare ostatka foruma.

POZDRAV! ! !
Nazad na vrh
aleksandar mak
master of electronic

Pridružio: 21 Feb 2003

PorukaPoslao: Pon Feb 09, 2009 11:52 pm    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

Ima dva nacina,
Prvi:
Lepo mu objasnis za sta sluzi taj gain,kako se podesava sa gainom ulazni signal i da je to sve od njegove koristi.U vecinom slucajeva,kad su pametne kolege u pitanju,dodze se do kompromisa.
Mislim da je isto vazan nacin kako coveku pristupis i pokusas da ga educiras.
Drugi: drugi nacin je validan samo za one,za koje ne vazi prvi nacin i je cisto individualna stvar Cool Smile mislim,razumemo se

Pozz

P.S.U redu je "prikljuciti se" one man bandu,ali priznajte da je dosadno.Band je band,kako cu sam popiti 3l metakse??
Nazad na vrh
Beethoven
stage master

Pridružio: 26 Dec 2006

PorukaPoslao: Uto Feb 10, 2009 12:15 am    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

Nije mi uopste dosadno,zezam se sa publikom i sad,kao sam,vise kontaktiram sa njom sto je odlicno.Onako mi se nije islo na svirku jer me na samo pocetku docekivalo ono "ej,aj da stavimo jednu kutiju (satelit) na zemlju,mnogo je bolji zvuk" a ako se ja ne slazem sa tim,on ceo dan nece da prica samnom.I ceo dan mi pojacava hall i eho jer smatra da sam "suv"...A ono "mulja" brate,ubija...Ko iz bureta...Ja pridjem,smanjim,odem napred i posle 1 min osetim opet onu istu kolicinu "bure" efekata...I posle kazi da je bolje raditi sa orkestrom...a sto se tice pica,popijem ja dobru kolicinu viskija na svakom nastupu,to nema da fali...Smile)

Pozdrav.

P.S. Znam jako dobro sta je bend ali je doslo takvo vreme da vazi ona "use i u svoje kljuse"...Radim vec jos malo 2 godine sam i prezadovoljan sam,nista mi ne fali...Imam vise svirki,bolje prolazim,a sto je najbitnije uzivam dok radim...
Nazad na vrh
koce
live guru

Pridružio: 21 Nov 2005

PorukaPoslao: Uto Feb 10, 2009 1:44 am    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

ovako, ja necu ulaziti u polemiku...

Svaki drugi model mixera, ima razlicit dijapazon gaina, tako da recimo kod "omiljenog" Power Mate, gain, za klasicne shure mikrofone, sm58, beta58... treba da stoji oko 20 dB, opet zavisno od signala pevanja, ali to je nominalno... za sve mixere, e sad potpuno je sve jedno gde se ta brojka nalazi, jer na Allen & Heath, to je negde oko 8h... a zamislite sta bi se desilo da se pojaca na 12h....

To se zove bezobrazno neznanje bez tedencije napretka u POTREBNOM znanju!
Nazad na vrh
SisCo

Pridružio: 13 Feb 2006

PorukaPoslao: Uto Feb 10, 2009 1:57 am    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

... moje misljenje da je u ovom primeru sve drugo nebitno sem toga da onaj ko se bavi stelovanjem zvuka : NE DAJE DA MIXER DIRAJU DRUGI ...
Moju mixetu nece moci da dotakne niko ali NIKO sem mene , ako imas zahtev kazi a ja cu proceniti kako da to resim , a neki pevac koji u zivotu nije imao dodira sa elektronikom da sada sam sebi sredjuje zvuk.... odvratno... ja sam nudio resenje : da kupi mixer pa neka se steluje koliko hoce , i to mi se desilo pre dve godine al je ispao jos jedan problem: ne moze niko da donosi svoje ozvucenje na moju svirku pa sam morao da vratim i ozvucenje i Pevaca Idea Idea Idea
Nazad na vrh
buca gitarista
top 10

Pridružio: 25 Apr 2006

PorukaPoslao: Uto Feb 10, 2009 2:12 am    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

wladinho ::
Ali bogu hvala, samnom peva moj brat koga sam ja uveo u kafanu i naucio svemu sto sam znao, a izmedju ostalog i tome da se ne zeza sa mixetom.

ja cu da mu pokazem gde je gain... Very Happy
Nazad na vrh
koce
live guru

PorukaPoslao: Uto Feb 10, 2009 3:39 am    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

Kod mene je jedna apsolutno specificna situacija, NIKO ali NIKO ko radi sa mnom, ne da samo ne dira mixer, vec niti prilaze, niti ih zanima na koji mixer radimo... Sad da pitate nekog od clanova moje expedicije i ljudi koji ponekad rade sa mnom, na koji mixer su radili, nece vam dati odgovor, jer ne znaju niti ih zanima... oni veruju meni, i zvuk je uvek veoma kvalitetan, i svi su zadovoljni! Very Happy
Nazad na vrh
Jajeremija

Pridružio: 16 Jul 2008

PorukaPoslao: Uto Feb 10, 2009 12:13 pm    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

i meni je bilo tako dok sam ih ubedjivao ko don kihot da je soundcraft i ovo i ono bolje od dynacorda i bez obzira shto je zvuk dok sam ja shtelovao bio perfektan i to su i oni sami potvrdili na snimcima(ali nikad za vreme svirke),kao i prisutni gosti na svirkama ,nisam imao zivaca za prepiranje pa sam kupio dynacorda i rekao sam na prvoj svirci da od ovoga "nema bolje" i od danas sami shtelujte zvuk
(iako neznaju ni chemu sluzi semi parametrichki pot na kanalu....) i tako harmonikashi su rekli mi cemo prvi da se nastelujemo i uzeli prva dva kanala odvrnuli dok nije pocelo da mikrofonira i taman smanjili da ne pocne da mikrofonira ,a inache trebalo je josh tri pevachka,tri cetiri za bubnjara i sax,sreca za ritam ne idu mikrofoni i mozete misliti na shta je to lichilo kad su gosti i domacin pocheli da se bune i da izlaze iz shatora al ja se ni tad ne uhvati za mixer sve dok gazdu nisu poslali da me zove....
Nazad na vrh
kiconi

Pridružio: 14 Maj 2006

PorukaPoslao: Uto Feb 10, 2009 2:00 pm    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

Svidja mi se Bethovenov savet pocni da radis sam kad bi meni bog otvorio tu mogucnost.Mada ja ne mogu da se zalim na svoje pevace nediraju nista a ja nastojim da im ugodim uvek i da im sacuvam glas kazu sta ima nedostaje ja to dodam ili im lepo objasnim da nema potrebe za tim i da je to zbog njihovog raspolozenja.A sreca ja sam jedini koji svira u bendu tako da nema harmonikasa i ostalih.
A inace desavalo se da dodji neke kolege pa hoce da otpevaju par pesama pa odma vrte mixer dodje mi da ih pouknem po prstima ali nekako se suzdrzim i nasmejem Laughing
Nazad na vrh
koce
live guru

PorukaPoslao: Uto Feb 10, 2009 2:03 pm    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

Jos uvek 90% tih muzicara misle da PowerMate ima "DVA SREDNJAKA"! Very Happy
Nazad na vrh
Doktor

Pridružio: 09 Jun 2008

PorukaPoslao: Uto Feb 10, 2009 8:53 pm    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

Sto se tice pevaca sa kojima sam radio, vecinom su si dodavali mnogo basa i eha (sto ja izuzetno mrzim), ali to su bili stariji kolege, po stazu, pa nisam voleo nista da im pricam! I sto je bilo vise basa i eha na njihovim mikrofonima, pre su promukli! Za sad sa tim nemam problema...u bendu se nas sestorica savrseno slazemo!

Ali kad nam uleti neko sa estrade, pa si pocne stelovati mikrofon ne po zvuku, nego po izgledu..."ovo treba ovako stajati, ovo ovako..." itd, itd...

Strasno!
Nazad na vrh
Prikaži poruke iz poslednjih:   
Napiši novu temu   Odgovori na poruku    YU MIDI forum -> Live! Sva vremena su GMT + 1 sat
Strana 1 od 1

Izrada internet prezentacija