Studio za tonske probe, Novi Beograd
korisničko ime:
šifra:
Brza pretraga Foruma:

YU MIDI Forum

 FAQ - Često Postavljana PitanjaFAQ - Često Postavljana Pitanja    TražiTraži   
Registruj seRegistruj se
 
Legende koje zive...!!!
Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeci
 
Napiši novu temu   Odgovori na poruku    YU MIDI forum -> Soba za opuštanje

Autor Poruka
draganmarkovPridružio: 18 Feb 2007
Poruke: 286
Lokacija: Valjevo

PorukaPoslao: Pon Avg 06, 2007 3:40 pm    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

Legenda muzike,Vida Pavlovic.................Publika je pamti po pesmama „Došli dani tugom rasplakani”, „Uzalud te tražim” i „Ostala je pesma moja”, koja je obeležila njenu karijeru i postala svojevrsna himna Roma. Kada je jedne godine na „Beogradskom saboru” pevala ovu pesmu njene kolege su iza scene plakale. Govorili su da njen glas i pesme nose ogromnu i specifičnu emociju i energiju.

Karijeru je počela sevdalinkama. Stara izvorna pesma „Gledala sam sa prozora”, koju je snimio i Cune Gojković, u njenoj interpretaciji prodata je u 500.000 primeraka. Smatrali su je „kraljicom dobre romske pesme”, ali i „kraljicom kafane”.

- Ja sam kraljica bola i tuge - govorila je svojevremeno Vida Pavlović. - Kakav sjaj, kakva pompa. Sve moje pesme su sama seta i emocija. One su mi život obeležile. Kao da su od mojih suza nastale. Samo što me kamen nije mleo. Takav mi je život bio. Sve svoje pesme, koje sam ispevala, ujedno sam i živela. Moj život je pesma, duga, s puno tužnih i lepih strofa. Od najranije mladosti gledala sam ljude kako se vesele, tuguju i lumpuju uz moje pesme.

Poznata pevačica često je isticala da se romske pesme ne mogu prevoditi, a ko ih razume zna da je to čista emocija. Govorila je da je proslavilo njeno pevanje i skromnost. Oni koji su je poznavali, pričali su da je skromnost zaista bila jedna od njenih najvećih vrlina. Dva puta se udavala. Prvi put za muzičara Aleksandra Pavlovića, dok je njen drugi suprug bio violinista Steva Jovanović. Nije imala decu i nije krila da je zbog toga najviše tugovala. Odgajila je svog sestrića koji je rano ostao bez majke.
Nazad na vrh
Mad_maxPridružio: 20 Dec 2006
Poruke: 737

PorukaPoslao: Pon Avg 06, 2007 7:43 pm    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

fakat extra tema... Samo nastavite
Nazad na vrh
draganmarkovPridružio: 18 Feb 2007
Poruke: 286
Lokacija: Valjevo

PorukaPoslao: Uto Avg 07, 2007 8:57 am    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

MILIJA SPASOJEVIĆ

U prvim poratnim godinama Mija Krnjevac ima drugu harmoniku, koju svira Milija Spasojevic iz Meljaka (kraj Beograda). Njih dvojica su vec tada "zarili i palili" u Beogradu i okolini. U kasnijim pedesetim godinama na jugoslovenskoj estradi se pojavljuje duet brace Spasojevic - Ilija i Milija. Iako mladji Milija je bio atraktivniji clan tog dueta. Za razliku od odmerenog, skoro akademskog stila sviranja Mije Krnjevca, Milija Spasojevic svira zustro i temperamentno - to je bilo pravo "fajtersko" sviranje ! Otvaranje drugog programa Radio-Beograda razbilo je onu konzervativnu semu emisija narodne muzike pa je to omogucilo da se na radiju cuje i neobicno robusno sviranje Milije Spasojevica koji je lansirao svoje slavno kolo "Orijent" koje odusevljeno prihvataju i harmonikasi i publika. To kolo ima jedan vrlo komplikovan tehnicki pasaz (za ono vreme!) pa je to bio i svojevrstan "ispit" za harmonikase koji su ga svirali, jer je trazio izvrsnu tehniku.
Iako totalna suprotnost u svirackom nastupu, Milija je uz Miju Krnjevca bio uzor generacijama mladih harmonikasa koji su se opredeljivali za takav temperamentni stil. Ali, zivotni vrtlozi su oborili toga carobnjaka harmonike. Umro je 1980. godine od raka i sahranjen je u svom rodnom selu Meljaku ispracen pocastima koje su mu ukazali mnogi harmonikasi dosavsi na njegovu sahranu.
Nazad na vrh
draganmarkovPridružio: 18 Feb 2007
Poruke: 286
Lokacija: Valjevo

PorukaPoslao: Uto Avg 07, 2007 9:00 am    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

NOVICA NEGOVANOVIĆ

U godinama izmedju 1970. i 1980. Novica Negovanovic je bio medju najpopularnijim jugoslovenskim harmonikasima nekom svojom novom orijentacijom koja nije bila ni sledovanje puta Mije Krnjevca, niti podrzavanje Jovici Petkovicu. Njegove izvrsne interpretacije svojih kola (medju kojima treba narocito istaci "Pericino kolo") delovale su tako sveze i moderno da je za sobom povukao veliki broj mladih harmonikasa. Bio je na putu da postane harmonikaska velesila, ali tada se odrekao solisticke karijere harmonikasa, a vise se eksponirao kao pevac i stvaralac novih pesama.
Njegovi forspili i kola su prave koncertne minijature. I pored sve tehnicke komplikovanosti njegova kola su sacuvala ravnomeran tempo da se uz njih lepo moze igrati u kolu. Ipak mu se omaklo da napravi nekoliko tehnicki vrlo teskih kola pa mu se desilo ono sto se desava svim preambicioznim harmonikasima - zbog toga sto su teska za sviranje, skromniji harmonikasi ih ne mogu svirati pa tako te kompozicije budu zaboravljene ! Ipak, sve u svemu - Novica Negovanovic ce ostati ime koje se pamti medju jugoslovenskim harmonikasima.
Nazad na vrh
REGISTROVANPridružio: 30 Okt 2004
Poruke: 271
Lokacija: Njemacka

PorukaPoslao: Uto Avg 07, 2007 2:36 pm    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

BORA SPUZIC KVAKA - "Legenda" koja je kao i Toma Zdravkovic bio istinski boem i "zivio" muziku. Kao rijetko ko je znao da "inficira" publiku svojim emocijama i osjecajima. Evo jedan interesantan link:

http://www.kvaka.co.yu/
Nazad na vrh
REGISTROVANPridružio: 30 Okt 2004
Poruke: 271
Lokacija: Njemacka

PorukaPoslao: Uto Avg 07, 2007 2:36 pm    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

BORA SPUZIC KVAKA - "Legenda" koja je kao i Toma Zdravkovic bio istinski boem i "zivio" muziku. Kao rijetko ko je znao da "inficira" publiku svojim emocijama i osjecajima. Evo jedan interesantan link:

http://www.kvaka.co.yu/
Nazad na vrh
muzzPridružio: 30 Nov 2004
Poruke: 690
Lokacija: Titel, Novi Sad

PorukaPoslao: Čet Avg 09, 2007 2:14 am    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

Au...lepo se zahukta ova tema..... Razz .... Razz ...... Razz ........

Ismet C'umurija
Legendarni sevdahlija

Zhivotni put veterana i barda Zaima Imamovic'a

Zaim Imamovic', rodjen je 26. avgusta 1920. godine u Mrkonjic' Gradu. Zhivio je u Travniku. Skoro sav svoj zhivot proveo je u Sarajevu, a povremeno je odlazio u Pochitelj na imanje, u svoju vikendicu. Iza njega su ostali kc'i Jasminka i sin Nedzhad (poznati gitarista i pjevach) kao i unuchad. Umro je u Sarajevu 2. februara 1994. godine. Ostaje nam sjec'anje na evergrina u narodnoj muzici Bosne i Hercegovine. Ovakav chovjek se rijetko radja, bio je uzor velikim pjevachima i mnogi su ga stavljali na prvo mjesto kao svoga idola.

Ime Zaima Imamovic'a, kao estradnog narodnog umjetnika, interpretatora, kompozitora, ostalo je upisano u antologiju sevdahlinke i pjesama drugih naroda. Vec'inu svoga zhivota proveo je u tumachenju i interpretiranju sevdahlinke.

Po rodjenju iz Mrkonjic' Grada nakon godinu dana sa svojim roditeljima prelazi da zhivi u Travnik i nastanjuju se na periferiji zvanoj ”Bojna”. Tu je proveo petnaestak godina, dok se 1936. godine nije nastanio u Sarajevu. Ostao je bolan za Travnikom, a to je grad sevdaha i sevdahlinka koji je imao svoju pjesmu ”Kolika je vish’ Travnika bojna?” pa je Zaim za nju i sentimentalno vezan, tako da je rado stavljao na svoj repertoar.

U Sarajevu je uchio tekstilni zanat, a pomalo je svirao na dvorednoj harmonici koju mu je otac kupio. Njegov brat Hadzhe i sestra Djula u to vrijeme bili su chlanovi MKUD ”Gajret”. Poveli su jedne vecheri i Zaima na probu, gdje je horovodja Cvjetko Rihtman pristao da chuje Zaima kako pjeva i odmah ga zadrzhao. Napustio je tekstilni zanat u jesen 1939. godine. Pored pjevanja u horu nastupao je na zabavama Drushtva pratec'i se sam uz harmoniku. Vec' tada se otkriva Zaimov talenat za umjetnost.

Prava njegova karijera pochinje 10. aprila 1945. godine. Tada pristupa Radio stanici Sarajevo. Svojim glasom i osjec'ajem opija slushaoce. Upravo tih dana Radio Sarajevo pochinje sa emitovanjem programa i okuplja pjevache. Prvo javljanje je 10. aprila 1945. godine kada je tehnichar na radiju Djorde Lukic'-Cigo objavio: ”Ovdje Radio stanica Sarajevo. Danas je Njemachka kapitulirala.” Tada su mnoge emisije ishle ”uzhivo” jer se oskudijevalo sa tehnikom i opremom. Svaka greshka ne bi se mogla brisati, ostala je u eteru. Samo na takav nachin se mogao ocijeniti kvalitet pjevacha. U doba kada se gramofonske ploche nisu tako mnogo snimale, kada smo narodnu muziku slushali preko rijetkih radio prijemnika (Kosmaj, Nikola Tesla, Vesna...), tada smo mnogo vishe saznavali shta je lijepo u muzici, a narochito u bosanskohercegovachkom sevdahu. U to vrijeme se Zaim predstavio sa tri melodije po kojima smo ga zapamtili: ”Gledaj me draga”, ”Mujo kuje konja po mjesecu” i ”Konja vodim, pjeshke hodim”. On vec' tada postaje pjevach po osjec'aju, a pjesnik po dushi, umio je da nam dochara prosto romantichna doba koja josh samo u sevdahlinkama postoje, da nam ih priblizhi, da ih osjetimo i shvatimo. Njegovi uzori su bili danas skoro zaboravljeni pjevachi: Reshad Beshlagic' iz Tuzle i Sulejman Dzhakic'. Rado ih je slushao i od njih uchio kako pjesmu treba usavrshiti i interpretirati.

Pjesme je prikupljao i upotpunjavao svoj vec' tada bogati repertoar. Njegov glas je osoban, a pjevao je manirom koji je bio blizak, ali ipak neuhvatljiv za mnoge pjevache narednih generacija. Zbog toga se do sada nije pojavio pjevach za kojeg bi moglo da se kazhe: – pjeva kao Zaim Imamovic'. Iako danas neki kazhu blizak mu je Andrija Shtevanic', ipak, Zaim je Zaim, nezamjenjivi pjevach.

Pjevao je malo kroz nos, ali mu se nazhal ne uzima kao vokalni nedostatak, vec' kao sredstvo pomoc'u koga docharava atmosferu Orijenta. Otuda nije ni chudo shto je reprezentovao nashu zemlju na Folklornom festivalu mediteranskih zemalja u Alzhiru. Majstor je dinamike pjevanja, shto je veoma bitno za uvjerljivost interpretacije. Sarajevo je bilo metropola sevdaha, pa su mnogi pjevachi imali zhelju da ostanu i da zhive u njemu, jer je u poslijeratnim danima, iza 1945. godine, jedini put afirmacije bila Radio stanica Sarajevo. U predratnoj generaciji pjevacha bili su: Samija Alajbegovic', Munevera Berberovic', Esma Buljubashic', Lela Karlovic', sestre Mira i Dragica Sabljak, Mica Talaja, Kadira Karahasanovic', Enver Ekic', Arif Merdzhanovic', Hamdija Samardzhic', Alija Nuhbegovic' (pjeva, svira harmoniku i klavir, poslije postaje i novinar), Jozo Penava (poslije postaje i vodja Tamburashkog orkestra Radio Sarajeva), Osman Plivchic', Vareshanovic', te Avdo Buzar kafanski pjevach i svirach, i drugi.

Tek negdje iza 1945. godine pojavljuje se nova garnitura pjevacha u kojoj je Zaim Imamovic' (pjevach, harmonikash i frulash), Ibrahim Ashcheric', Vejsil Hadzhibegic', Jozo Kristic', Slobodan Lukic', Tugomir Alaupovic', te oko 1950. godine nastupaju: Zumra Mulalic', Nada Mamula, Nadezhda Cmiljic', Radmila Jagodic', Izeta Selimovic'-Beba, Mile Petrovic', Vlado Mulic', Bozhidar Ivanishevic', Mile Bogunovic' (pjevach, voditelj, humorista), Milan Eterovic', Mileta Rajchevic', Safet Isovic', Himzo Polovina, Zehra Deovic', Zora Dubljevic', Meho Puzic', duet Mustapic'-Sushac, Husein Kurtagic', Nedjeljko Bilkic', Stanimir Petrovic'-Lale, Zekerijah Djezic' i mnogi drugi.

Mnogi od ovih pjevacha postali su veterani sevdahlinke i divne narodne izvorne pjesme, koje je u to vrijeme narochito Radio Sarajevo arhiviralo i emitovalo. Ipak, najvec'i veteran pjesme je bio Zaim Imamovic'.

Mnoga od poznatih imena uchili su od Zaima i vec'ina od njih je kazala da je Zaim nezamjenjivi izvodjach sevdahlinke. Sevdahlinke koja ima svoju dushu i koja je u narodu nastala, zhivjela, mijenjala se, bila je do danashnjih dana i ostala izraz svega onoga shto je nash narod na ovim prostorima kroz vijekove zhivio i osjec'ao. Sve je kroz pjesmu kazano. Sevdahlinka je sachuvana, prenoshenjem s koljena na koljeno, usmenim putem od grla do uha, od uha do grla. Njeni mnogi autori melodija i teksta su nepoznati, zato je i postala izvornom bashtinom naroda koji je chuva i njeguje. Dakle, narod je njen kolektivni autor. Zaim je izraziti tenor, s lijepo obojenim glasom, jasnom dikcijom i izrazitim smislom za melizmatichko ukrashavanje melodija koje je interpretirao.

Safet Isovic' – veteran narodnih pjesama chesto i ponosno istiche da se smatra Zaimovim uchenikom.

”Zaim Imamovic' je bio prava shkola lijepoga pjevanja nashe bosanskohercegovachke gradske pjesme – sevdahlinke. Svejedno shto je godinama bio jedan od najpopularnijih pjevacha u zemlji, i nije nebitno najbolji, skromnog, tihog i nenametljivog Zaima Imamovic'a nikada nije pratio veliki publicitet u shtampi. Imao je boju glasa zahvalnu, sjajnu i sjetnu kakvu niko nema. Zaim je imao poseban tenor, a iznad svega ukrashavao je svaku sevdahlinku na svoj nachin, posebnim ukrasom. Koristec'i svoju tehniku, bio je karakteristichan, dolazio je do efektnih rjeshenja u najtezhim pjesmama. Imao je osoben glas, velikog volumena, velikog intenziteta, iako je pjevao na lagani i lezheran nachin. On nikad nije pretjerivao, imao je odredjenu mjeru za pjesmu.”

Znao je i snimio Zaim mnogo narodnih pjesama za arhiv RTV Sarajeva koje su preuzimale i druge Radio i televizijske stanice u zemlji i inostranstva Obishao je zemlju i gradove, a bio je sa pjesmom i na nekoliko kontinenata. Uchesnik je karavana pod nazivom ”Sevdah putuje Evropom”. Svuda je dochekivan i isprac'en ovacijama. Reprezentovao je nashu narodnu pjesmu dostojanstveno i na najprofesionalniji nachin. U vrijeme kada je bio najpopularniji najmanje je zaradjivao. Zhivio je od plate skromnog sluzhbenika Radio Sarajeva chiji je zadatak, uz ostalo bio da putuje, pjeva i uveseljava bez honorara, a pochesto i bez putnih dnevnica se iste vecheri morao vrac'ati u Sarajevo. Ne mogu a da ne iskazhem nekoliko naslova sevdahlinki koje su se nashle na njegovom prebogatom repertoaru: ”Haj, Moshchanice vodo plemenita”, ”Od kako sam sevdah svezo”, ”Okreni se niz djul-bashchu”, ”Haj, sadih almu na sred Atmejdana”, ”Ja zagrizoh shareniku jabuku”, ”Djul Fatima po djul-bashchi shec'e”, ”Haj, bejturane, aman, Bog t’ ubio grane”, ”Snijeg pade drumi zapadoshe”, ”Kad puhnushe sabah-zorski vjetrovi”.

Po mome mishljenju jedan od najljepshih snimaka RTV Sarajeva je pjesma koju je snimio sa Narodnim orkestrom Radio Sarajeva, a to je:

”Oj, djevojko, ashik dusho”

Nakon Drugog svjetskog rata na njegovom repertoaru su se nashle i novokomponovane narodne pjesme bliske izvornom narodnom melosu. U svojim kompozicijama je i pisac teksta i kompozitor muzike. Chesto je saradjivao u tandemu kao pisac teksta ili kompozitor muzike sa Jozom Penavom tadashnjim rukovodiocem Tamburashkog orkestra Radio Sarajeva. Takodje je saradjivao sa veoma cijenjenim harmonikashem i vodjom Narodnog orkestra Radio Sarajeva Ismetom Alajbegovic'em-Sherbom sa kojim je bio nerazdvojan sve do njegove smrti 28. jula 1987. godine, a na tekstove pisca Safeta Kafedzhic'a je komponovao muziku.

Prva novokomponovana pjesma koju je Zaim zapjevao bila je kompozicija Joze Penave ”Bosno moja poharana”, zatim ”Sarajevo, behara ti tvoga”, koja glasi:

Sarajevo, behara ti tvoga,
znash li rec'i shta za dragog moga?
Otisho je vec' godinu dana,
ja ga chekam tuzhna, rasplakana.

Dodji, dragi, milovanje moje,
pa utjeshi bolno srce moje.
Uzalud je tvoj otac i mati,
kad me, dragi, tvoj pogled ne prati.

Od pomenute pjesme se nije odvajao; uvijek bi je medju prvima stavljao na repertoar. Taj njihov zajednichki biser je u pravom smislu obogatio bosanskohercegovachki narodni melos.

Evo i nekoliko naslova Zaimovih novokomponovanih narodnih pjesama: ”Slavuj pjeva na beharli grani”, ”Sve behara i sve cvijeta”, ”Ne pitaj me stara majko”, ”Nekada sam sevdisao”, ”Shto je lijepo vrelo Moshchanice”, ”Na djerdjefu vezak veze Fata”, ”Imam dragu u sokaku mome”, ”Srushila se kula i kapija”, ”Sinoc' gledam sjajnu mjesechinu”, ”Zashto si me majko rodila”, ”Sjec'ash li se draga proshlog ljeta”, ”Mrkonjic'u, rodni grade”, ”Kada dodjem rodnom kraju”, ”Oj, jeseni tugo moja”, ”Moj sokole, sine od zakletve”, ”Boluje mi moja draga”, ”Da sam sjajna mjesechina”, ”Kad u bashchi zaspu djul behari”, ”Azemina”, ”Ne chekaj me niti sanjaj”, ”Znash kad sam ti ljubav darovala”, ”Kad aksham dodje u mahalu staru”, ”Nije zlato sve shto sija”, ”Pokraj Jajca teche voda Pliva”...

Za cijeli svoj zhivot drugovanja sa narodnom muzikom dobio je mnoga priznanja. RT Sarajevo je snimila i u nekoliko repriza emitovala jednosatnu emisiju o Zaimu Imamovic'u pod nazivom ”Chovjek i vrijeme”. Nastupao je s mnogim veteranima narodne muzike, u prvoj emisiji RTV Sarajeva pod nazivom ”Sijelo na vrelu Bosne”, te u serijalu ”Priche o starim gradovima” i u posljednjem serijalu emisija pred sami rat 1992. godine pod nazivom ”Meraklije” urednika Vehida Gunic'a i muzichkog urednika Spasoja Beraka-Spase. U ovom serijalu je imao nekoliko svojih numera odmah u pochetku emisije, a u podnaslovu ”Pjesme srca”. Nastupao je i snimao audio kasete, gramofonske ploche pjevajuc'i sa svojim sinom Nedzhadom.

Uchesnik je mnogih festivala, narochito festivala ”Ilidzha” na kojima nikada nije ostajao bez priznanja i nagrada zhirija ili publike. Na festivalu ”Ilidzha 1969. godine” uz poznate muzichke struchnjake postaje i sam chlan zhirija. Na vrhuncu karijere snimio je bezbroj lijepih pjesama za arhiv Radio Sarajeva. Medju njima je i pjesma ”Lov lovio Muhareme”. Na melodiju davno nastalu u narodu, pjesnik Safvet-beg Bashagic' darovao je tekst, a Zaim svoju interpretaciju ”Evo ovu rumen ruzhu”. Sa ovom pjesmom Zaim se proslavio i smatrao je draguljem nashe bashtine.

U rano proljec'e, kad sve cvijeta i behara, kada je Hercegovina najljepsha chesto je Zaim posjec'ivao Pochitelj, darovao mu je i pjesmu ”Pjesma Pochitelju”. Pored bosanskohercegovachkih sevdahlinki pjevao je i pjesme drugih naroda. Narochito mu je bio blizak melos sandzhachkih muslimana. Posebno nam je dokazivao da je jedna od sandzhachkih bisera pjesma ”Kafu mi draga ispeci oh aman, aman, dusho za mene”, koja je prvo bila interpretirana od crnogorskog pjevacha Zejbe Pekushic'a, zatim malo preuredjena muzichki od Predraga Gojkovic'a-Cuneta iz Beograda, pa do izvedbe ”Pljevaljskih tamburasha”. Istu je Zaim uvrstio u svoj repertoar.

Nastupao je na dosta koncerata u duetu sa Nadom Mamulom; u dijalogu je snimio nekoliko pjesama sa prvom damom sevdaha Izetom Selimovic'-Bebom. A to su pjesme: ”Hajde dusho da ashikujemo”, ”Evo mene u tom kolu” Sa Nadezhdom Cmiljic' i grupom pjevacha u dijalogu pjeva ”Hercegovachku zdravicu”. Pjevao je sa Safetom Isovic'em, te Milom Petrovic'em ”Zvijezda tjera mjeseca”, ”Igrali se konji vrani”, te u duetu sa Milom Petrovic'em ”Zelen lishc'e goru kiti” (Djure Jakshic'a). Chesto je nastupao u mjeshovitoj grupi narodnih pjevacha koja je djelovala u Radio Sarajevu izmedju shezdesetih i sedamdesetih godina.

Negdje pedesetih godina u tvornici ”Jugoton” iz Zagreba, za nepuna tri dana snima trideset tri pjesme na petnaestak gramofonskih plocha i jednu LP plochu koje su bile vrlo krhke kvalitete (78 okretaja).

Pojedinci u Radio Sarajevu su se prije rata 1992. godine neodgovorno ponashali prema stvaralashtvu Zaima Imamovic'a, ali i drugih solista. Mnogi arhivski snimci su unishteni, jedva je ostala emisija od petka, 2. oktobra 1964. godine u trajanju od 20 minuta, a pod nazivom ”Govore o sebi, pjevaju za vas” (O Zaimu Imamovic'u, urednik Zvonimir Nevzhala).

O Zaimu su spjevane i pjesme za njegova zhivota. Jedna od takvih je i ”Kad zapjeva Bosna nasha” (autora Jovice Petkovic'a) a u izvedbi na gramofonskoj plochi (45 okretaja) pjeva Muhamed Pashic'-Mashura.

Poznati pjesnik i prevodilac Sinan Gudzhevic', koji je rastao negdje na visokom Peshteru, ponesen i odushevljen Zaimovim pjevanjem, prilikom posjete Zaimu rekao je: ”Zamishljao sam da zhiva ljudska legenda, Zaim Imamovic', zhivi u svili i kadifi, kad ono tamo, Zaim zhivi skromno kao i svi smrtnici. On je, bolan, pravi rodjeni, autentichni narodni umjetnik...” Sinan mu je posvetio i jednu od svojih pjesama.

Pjesma Zaimu Imamovic'u

Zaime,
Svi vole da pjevash
iz grudi,
da se svuda chujesh,
a usta ne otvarash...

Pred kraj zhivota nechujno se povukao. Tiho je drugovao s pjesmom chiji je i autor:

Bosno moja plemenita,
U mladost me vrati,
Ja c'u tebe za zhivota,
S’ pjesmom darivati...

U ratu 1992. godine pa do smrti Zaim je prezhivljavao. To su za njegovu starost, iscrpljenost i zdravstveno stanje bili veoma teshki dani. Pricha se da se za vrijeme agresije, snalazio, te dolazio u kolega i prijatelja da trazhi hranu, te da je svoju harmoniku nosio na pijacu da je proda kako bi prezhivio (sedmichni list ”Ljiljan” 1995. godine).

Posljednji stihovi pjesme ”Bosno, moja plemenita” kazhe srce umjetnika se umorilo, iscrpilo i napatilo, prestalo je da kuca u Sarajevu, gdje je pokopan u gradu u kojem je proveo najvec'i dio zhivota. Ostalo nam je sjec'anje na Zaima – evergrina u narodnoj muzici. Za sve mu hvala.

Nakon njegove smrti izdata je knjiga pod naslovom ”Slovo o Zaimu”, u prilogu 10 audio kaseta njegovih najboljih interpretacija pohranjenih u ruchno rezbarenoj drvenoj sehari.
Nazad na vrh
DallapistPridružio: 09 Avg 2007
Poruke: 316
Lokacija: Njemacka

PorukaPoslao: Sre Avg 22, 2007 12:56 am    Naslov: SABAN SAULIC
Odgovoriti sa citatom

Šaban Šaulić je rođen 6. maja 1951. u Šapcu. Popularan je u čitavoj Srbiji, bivšoj Jugoslaviji, pa i na celom Balkanu. Njegova majka Iludža Demirović je iz Bijeljine, gde je i on sam proveo dosta vremena. Na samom početku karijere je proglašen za kralja narodne muzike. Oženjen je Gordanom i imaju troje dece; Sanelu, Iludžu, koja je poznatija kao Ilda i Mihajla. Ilda Šaulić je poznata teniserka, a Sanela je udata za poznatog srpskog fudbalera. Šaban ima još jednog sina koji nije iz njegovog braka sa Gordanom.

Njegov prvi album je izašao 1969. godine, kada je imao samo osamnaest godina. Otprilike u isto to vreme je služio i vojni rok u Bitoli, koja se sada nalazi u Makedoniji. 1985. je napisao pesmu "Gordana" koju je posvetio svojoj ženi. Šaban Šaulić je jedan od pevača sa najvećim brojem prodatih ploča u bivšoj Jugoslaviji. Peva na ekavskom srpskom jeziku, međutim od 1969. do 1974. godine je pevao na ijekavskom.

Saban Saulic 1969 (singlica)

Dajte mi utehu
Zasviraj mi cigo
U kafani ja usamljen
Ne placi srce
_____________________________________________________________
Saban Saulic 1970 (singlica)

Pitaju me zasto tugujem
Sutra nek dodje kraj
_____________________________________________________________
Saban Saulic 1970 (singlica)

Zbog neverstva jedne zene
Tvoj mio glas
Nikada joj oprostiti necu
Nema je, drugovi, nema
_____________________________________________________________
Saban Saulic 1971 (singlica)

Sada je svemu kraj
Sto me mucis prokleti zivote
_____________________________________________________________
Saban Saulic 1972 (singlica)

Dok mogu ocima da gledam
Ja placam ljubavi danak
Ljubav nasa proslosti pripada
Secam se te zene
_____________________________________________________________
Saban Saulic 1972 (singlica)

Bio sam pijanac
Nisi dosla kada sam te zvao
Zasto se ljubav za ljubav ne vraca
Zvao sam te sunce moje
_____________________________________________________________
Saban Saulic 1972 (ALBUM - BIO SAM PIJANAC)

Bio sam pijanac
Nisi dosla kada sam te zvao
Zasto se ljubav za ljubav ne vraca
Zvao sam te sunce moje
Sto me mucis prokleti zivote
Sad je svemu kraj
Ja placam ljubavi danak
Dok mogu ocima da gledam
Secam se te zene
Ljubav nasa proslosti pripada
Nema je, drugovi, nema
Nikada joj oprostitio necu
_____________________________________________________________
Saban Saulic 1973 (singlica)

Dva oka njena
Tuzno vetri gorom viju
_____________________________________________________________
Saban Saulic 1973 (singlica)

Svadbe nece biti
Ne cekaj majko sina
Ovde su svirali tiho
Ne pitaj me kako mi je druze
_____________________________________________________________
Saban Saulic 1974 (singlica)

Dusa me boli draga
Nemoj draga
Udase te tvoji
Volim te ja
_____________________________________________________________
Saban Saulic 1974 (singlica)

Ilda i Ahmet
Kako si majko, kako si oce
Kako, majko, da ti kazem
Nek se peva
_____________________________________________________________
Saban Saulic 1975 (singlica)

Na stolu pismo od majke
Voleo sam tvoje plave oci
_____________________________________________________________
Saban Saulic 1975 (singlica)

Ti motiku a ja plug
Gore pisma svedoci ljubavi
_____________________________________________________________
Saban Saulic 1975 (singlica)

Ti si sada srecna
Verovah ti
_____________________________________________________________
Saban Saulic 1976 (ALBUM)

Ti si sada srecna
Gore pisma svedoci ljubavi
Voleo sam tvoje plave oci
Tamo cvetaju ruze
Kad ljubavi dodje kraj
Na stolu pismo od majke
Verovah ti
Ti motiku a ja plug
Ah meraka u veceri rane
Necu zbog nje da se kajem
_____________________________________________________________
Saban Saulic 1976 (singlica)

Uvenuce narcis beli
Zbog nje sam ostavio majku
_____________________________________________________________
Saban Saulic 1976 (singlica)

Nije on covek za tebe
Sam za stolom jedan covek sedi
_____________________________________________________________
Saban Saulic 1977 (singlica)

Jedna lasta ne cini prolece
Nemoj pogled da sakrivas
_____________________________________________________________
Saban Saulic 1978 (singlica)

Pozno bih te medj'hiljadu zena
Samo mene volela si lazno
_____________________________________________________________
Saban Saulic 1978 (singlica)

Dodji da ostarimo zajedno
Zbog tebe sam postao takav
_____________________________________________________________
Saban Saulic 1979 (singlica)

Dva galeba bela
Stari kocijas
_____________________________________________________________
Saban Saulic 1979 (singlica)

S namerom dodjoh u veliki grad
Vrati se kuci, pise babo stari
_____________________________________________________________
Saban Saulic 1979 (ALBUM - ODJI DA OSTARIMO ZAJEDNO)

Sanela
Lepi dani mog detinjstva
Moj zivote drug mi nisi bio
Svrati rece covek
Danima te cekam
Zivot me vodi sudjenoj zeni
Dodji da ostarimo zajedno
Oprosti mi ako mozes
Jedna zena srece zeljna
_____________________________________________________________
Saban Saulic 1980 (ALBUM - PONOVO SMO NA POCETKU SRECE)

Na njenom vencanju
Pruzi ruku pomirenja
Jedna noc jedna luda noc
Ja necu nista podeljeno
Ponovo smo na pocetku srece
Sta ucini sunce moje
Hajdemo nekud iz ovog grada
Hej zivote moja reko
_____________________________________________________________
Saban Saulic 1980 (ALBUM sa HITOVIMA i dve nove PESME)

Nove pesme:

Ja u Sabac nocas idem
Sudbina je moja u rukama njenim

Ostale pesme su :

Na njenom vencanju
S namerom dodjoh u veliki grad
Vrati se kuci pise babo stari
Hajdemo nekud iz ovog grada
Covek lutalica
Zbog tebe sam postao takav
_____________________________________________________________
Saban Saulic 1981 (singlica)

Covek lutalica
Ne placi dobri domacine
_____________________________________________________________
Saban Saulic 1981 (singlica)

Najlepsa zeno vremena svih
Sneg je opet, Snezana
_____________________________________________________________
Saban Saulic 1981 (ALBUM - MENI JE S TOBOM SRECA OBECANA)

Meni je s tobom sreca obecana
Omer i Merima
Nek te u zdravlju zatekne pismo
Ljubim ljubim
Sneg je opet Snezana
Jedina moja
A gde smo sada
Zanele me oci njene
_____________________________________________________________
Saban Saulic 1982 (ALBUM - SVETLANA)

Sve sam s tobom izgubio
Velika je sreci cena
To je bila ljubav
Ja sam nasem sinu i otac i majka
Dodji nam sine u goste
Svetlana
Lepo moje oko plavo
Dve su zene ispred mene
Miluju me tvoji prsti mali
Stari druze idemo dalje
_____________________________________________________________
Saban Saulic 1984 (ALBUM - TEBI NE MOGU DA KAZEM NE)

Tebi ne mogu da kazem ne
Odlazis odlazis
Prevarih se izgubih te
Ne placi duso
Ako me trazis
Vidjas li mi staru ljubav
Ti nisi bila za mene
Tri sina junaka
_____________________________________________________________
Saban Saulic 1984 (ALBUM sa HITOVIMA i dve nove PESME)

Dve nove pesme:

Plave kose
Od rakije caj

Ostale pesme:

Sneg je opet, Snezana
Svetlana
Miluju me tvoji prsti mali
Sve sam stobom izgubio
Stari druze idemo dalje
Ne placi duso
_____________________________________________________________
Saban Saulic 1985 (ALBUM - KAFANSKA NOC)

Kafanska noc
Gordana
Vojnicka pesma
Zasto Ibre nema medju nama
Srecno ti bilo
Nocas mi se s tobom spava
Prikrascu se tebi pod prozore
Kraljice srca moga
To mozes samo ti
Hvala ti za ljubav
_____________________________________________________________
Saban Saulic 1986 (ALBUM - KAD BI CASA ZNALA)

Kad bi casa znala
Dodji za bolje sutra
Nikome te ne dam
Majcina pesma
Ti si oluja
Laku noc ljubavi
Ti si za mene rodjena
Jos uvek sam isti
To je zena koju zelim
Lovacko ribolovacka pesma
_____________________________________________________________
Saban Saulic 1986 (VANREDAN ALBUM - AH MERAKA U VECERI RANE)

Ah meraka u veceri rane
Sta cu kuci tako rano
Tuzno vjetri gorom viju
Gdje ces biti lijepa Kejo
Na djerdjefu vezak veze Fata
Na prijestolju sijedi sultan
Hej Munira gdje ti je Muharem
Niz polje idu babo sejmeni
Nigdje zore ni bijela dana
Prosetali Sabacki trgovci
_____________________________________________________________
Saban Saulic 1987 (ALBUM - KRALJ BOEMA VERUJE U LJUBAV)

Verujem u ljubav
Zaljubljen sam amjko
Svadbarska pesma
Ziveli
Kralj boema
Bol bolujem
Tri bokala za tri druga
Marijana
Nema vise fijakera
Gde je moj drug Misa
_____________________________________________________________
Saban Saulic 1988 (ALBUM - SAMO ZA NJU)

Samo za nju
Ti si meni i nemoc i moc
Kafanac
S tobom je sreca
Dajem ti sve
Duso moja sreco moja
Ljubavi veruj mi
Nocna ptico varalico
Lek za dusu
Sanjam zenu s malisanom
_____________________________________________________________
Saban Saulic 1988 (ALBUM - LJUBAV JE VELIKA TAJNA)

Avantura
Vreme za zaljubljene
Pricuvaj se mala
Rodjena si za mene
Draga moja
Procvetala ljubicica
Ljubav je velika tajna
Prodje zivot kao san
Bolujem ti duso
Gledaju nas zagrljene
_____________________________________________________________
Saban Saulic 1989 (ALBUM - LJUBAV JE PESMA I MNOGO VISE)


Hajde sreco moja
Ljubav je pesma i mnogo vise
Marina
Ljubavi vrati se
Voleo sam samo tebe
Izdrzi moj bol
Hej Jano Jano
Otisla si tugo moja
Pijem i pevam
Zauvek srecni bili
_____________________________________________________________
Saban Saulic 1990 (ALBUM - POMOZI MI DRUZE POMOZI MI BRATE)

Pomozi mi druze pomozi mi brate
Sine
Prestacu da verujem u ljubav
Hej ljubavi nesebicna
Golubica
Eh sto nisam lancic mali
Dve duse
Zasto nismo zajedno
Lelo djavole
Bolestan sam a nije mi nista
_____________________________________________________________
Saban Saulic 1992 (ALBUM - ANDJEOSKA VRATA)

Opasna si kao kobra
Nema smrti do sudjena dana
Znam ti bolnu tacku
Da je tu
Bio sam pijanac (nova verzija)
Andjeoska vrata
Uvenuce narcis beli (nova verzija)
I prosio bi s njom
Pesmo moja nepevana
Cija li je ono mala
_____________________________________________________________
Saban Saulic 1994 (ALBUM - LJUBAVNA DRAMA)

Ljubav nije dug
Hajde mala da pravimo lom
Majko sve ti oprastam
Moja nevero
U nadnju zivi se i mre
Ljubavna drama
Ne cekaj skitnicu
Srno moja malena
Ruza nebeska
Nema sela bez seljaka
Privlacis me
Pijem a nisam pijanica
_____________________________________________________________
Saban Saulic 1995 (ALBUM - VOLIM DA VOLIM)

Devojcice moja
Hocu s tobom parce raja
Ljubavno ludilo
Volim da volim
Ko je taj
O njoj se prica svasta
Takav je Kole
Tvoja jakna
Ja nisam andjeo
Volim te vise od sebe
_____________________________________________________________
Saban Saulic 1996 (VANREDAN ALBUM)

Oprosti mi nano
Milke duso
Sirotan
Oj moja ruzo rumena
Hocemo li u Sabac na vasar
Kada moja mladost prodje
Sestra brata kani da vecera
Idem kuci a vec zora
_____________________________________________________________
Saban Saulic 1996 (ALBUM - TEBI KOJA SI OTISLA)

Tebi koja si otisla
Ona voli zivot
Kada tebe nema
Jednu noc si drugom dala
Smeker
Lj od ljubavi
Ne gledaj u meni pijanca i slabica
Anka
Eh da nije san
Kolovodja djavo
_____________________________________________________________
Saban Saulic 1997 (ALBUM - LJUBAV JE SLATKA ROBIJA)

Ljubav je slatka robija
Sve mi uzmi dusu nemoj
Dado moja Dado
Princ na konju belom
Kradljivac
Hajde moja vilo
Uzbudi me
Nikad robom
O Ilda
Ako si more bicu ti brod
_____________________________________________________________
Saban Saulic 1998 (ALBUM - TEBE DA ZABORAVIM)

Tebe da zaboravim
Srce je moje tvrdjava
Da nemas drugoga
Odem ti me vratis
Kume brate
Njeno velicanstvo zena
Kazni boze jednu zenu
Nestali su dani srece
_____________________________________________________________
Saban Saulic 1999 (ALBUM - ZA NOVI MILENIJUM)

Bojana
Verovo sam tebi
Voleo sam te
Idi idi oprosticu
Dva dana se svadjamo
Ljubav samo ljubav
Raj boziji
Maro duso
_____________________________________________________________
Saban Saulic 2001 (ALBUM - NEMA NISTA MAJKO OD TVOGA VESELJA)

Eno eno
Nema nista majko od tvoga veselja
Neobicna kao ti
Elena
Samo neka Cira svira
Moja malena
Pati veni ko svi ostavljeni
Sejo moja
Srce si mi ukrala
Ana
_____________________________________________________________
Saban Saulic 2002 (ALBUM - KRALJ I SLUGA)

Kralj i sluga
Gde ste braco pijanci
Daj mi boze
Moja maljanka
Ti me varas najbolje
Mogu da te kunu
Ona mi je svo bogatstvo
Lepotica sirotica
_____________________________________________________________
Saban Saulic 2003 (ALBUM)

Cekanje me razbolelo
Ciganka
Ima pravde ima boga
Nebeski sudija
Sadrvani
Sam nom spavas,njega sanja
Slazi da volis me
Zena bez grehova
_____________________________________________________________

Saban Saulic 2004 (ALBUM sa HITOVIMA i dve nove PESME)

01. Postelja
02. Sa njom sve

_____________________________________________________________

Šaban Šaulić - 2005 - Telo uz telo

01. Telo uz telo
02. Mala
03. Ako imam pravo
04. Sve na svoje
05. Virus
06. Zemljo moja
07. Kofer sam spremio
08. Volim s društvom da popijem

_____________________________________________________________

2006 - Bogati siromah

01. Bogati siromah
02. Snošti
03. Ide Mile
04. Daleko je sunce
05. Cveta
06. Zavičajna pesma
07. Ajd' idemo Rado
08. Koliko je širom sveta
Nazad na vrh
DallapistPridružio: 09 Avg 2007
Poruke: 316
Lokacija: Njemacka

PorukaPoslao: Sre Avg 22, 2007 12:58 am    Naslov: SABAN SAULIC
Odgovoriti sa citatom

Šaban Šaulić je rođen 6. maja 1951. u Šapcu. Popularan je u čitavoj Srbiji, bivšoj Jugoslaviji, pa i na celom Balkanu. Njegova majka Iludža Demirović je iz Bijeljine, gde je i on sam proveo dosta vremena. Na samom početku karijere je proglašen za kralja narodne muzike. Oženjen je Gordanom i imaju troje dece; Sanelu, Iludžu, koja je poznatija kao Ilda i Mihajla. Ilda Šaulić je poznata teniserka, a Sanela je udata za poznatog srpskog fudbalera. Šaban ima još jednog sina koji nije iz njegovog braka sa Gordanom.

Njegov prvi album je izašao 1969. godine, kada je imao samo osamnaest godina. Otprilike u isto to vreme je služio i vojni rok u Bitoli, koja se sada nalazi u Makedoniji. 1985. je napisao pesmu "Gordana" koju je posvetio svojoj ženi. Šaban Šaulić je jedan od pevača sa najvećim brojem prodatih ploča u bivšoj Jugoslaviji. Peva na ekavskom srpskom jeziku, međutim od 1969. do 1974. godine je pevao na ijekavskom.

Saban Saulic 1969 (singlica)

Dajte mi utehu
Zasviraj mi cigo
U kafani ja usamljen
Ne placi srce
_____________________________________________________________
Saban Saulic 1970 (singlica)

Pitaju me zasto tugujem
Sutra nek dodje kraj
_____________________________________________________________
Saban Saulic 1970 (singlica)

Zbog neverstva jedne zene
Tvoj mio glas
Nikada joj oprostiti necu
Nema je, drugovi, nema
_____________________________________________________________
Saban Saulic 1971 (singlica)

Sada je svemu kraj
Sto me mucis prokleti zivote
_____________________________________________________________
Saban Saulic 1972 (singlica)

Dok mogu ocima da gledam
Ja placam ljubavi danak
Ljubav nasa proslosti pripada
Secam se te zene
_____________________________________________________________
Saban Saulic 1972 (singlica)

Bio sam pijanac
Nisi dosla kada sam te zvao
Zasto se ljubav za ljubav ne vraca
Zvao sam te sunce moje
_____________________________________________________________
Saban Saulic 1972 (ALBUM - BIO SAM PIJANAC)

Bio sam pijanac
Nisi dosla kada sam te zvao
Zasto se ljubav za ljubav ne vraca
Zvao sam te sunce moje
Sto me mucis prokleti zivote
Sad je svemu kraj
Ja placam ljubavi danak
Dok mogu ocima da gledam
Secam se te zene
Ljubav nasa proslosti pripada
Nema je, drugovi, nema
Nikada joj oprostitio necu
_____________________________________________________________
Saban Saulic 1973 (singlica)

Dva oka njena
Tuzno vetri gorom viju
_____________________________________________________________
Saban Saulic 1973 (singlica)

Svadbe nece biti
Ne cekaj majko sina
Ovde su svirali tiho
Ne pitaj me kako mi je druze
_____________________________________________________________
Saban Saulic 1974 (singlica)

Dusa me boli draga
Nemoj draga
Udase te tvoji
Volim te ja
_____________________________________________________________
Saban Saulic 1974 (singlica)

Ilda i Ahmet
Kako si majko, kako si oce
Kako, majko, da ti kazem
Nek se peva
_____________________________________________________________
Saban Saulic 1975 (singlica)

Na stolu pismo od majke
Voleo sam tvoje plave oci
_____________________________________________________________
Saban Saulic 1975 (singlica)

Ti motiku a ja plug
Gore pisma svedoci ljubavi
_____________________________________________________________
Saban Saulic 1975 (singlica)

Ti si sada srecna
Verovah ti
_____________________________________________________________
Saban Saulic 1976 (ALBUM)

Ti si sada srecna
Gore pisma svedoci ljubavi
Voleo sam tvoje plave oci
Tamo cvetaju ruze
Kad ljubavi dodje kraj
Na stolu pismo od majke
Verovah ti
Ti motiku a ja plug
Ah meraka u veceri rane
Necu zbog nje da se kajem
_____________________________________________________________
Saban Saulic 1976 (singlica)

Uvenuce narcis beli
Zbog nje sam ostavio majku
_____________________________________________________________
Saban Saulic 1976 (singlica)

Nije on covek za tebe
Sam za stolom jedan covek sedi
_____________________________________________________________
Saban Saulic 1977 (singlica)

Jedna lasta ne cini prolece
Nemoj pogled da sakrivas
_____________________________________________________________
Saban Saulic 1978 (singlica)

Pozno bih te medj'hiljadu zena
Samo mene volela si lazno
_____________________________________________________________
Saban Saulic 1978 (singlica)

Dodji da ostarimo zajedno
Zbog tebe sam postao takav
_____________________________________________________________
Saban Saulic 1979 (singlica)

Dva galeba bela
Stari kocijas
_____________________________________________________________
Saban Saulic 1979 (singlica)

S namerom dodjoh u veliki grad
Vrati se kuci, pise babo stari
_____________________________________________________________
Saban Saulic 1979 (ALBUM - ODJI DA OSTARIMO ZAJEDNO)

Sanela
Lepi dani mog detinjstva
Moj zivote drug mi nisi bio
Svrati rece covek
Danima te cekam
Zivot me vodi sudjenoj zeni
Dodji da ostarimo zajedno
Oprosti mi ako mozes
Jedna zena srece zeljna
_____________________________________________________________
Saban Saulic 1980 (ALBUM - PONOVO SMO NA POCETKU SRECE)

Na njenom vencanju
Pruzi ruku pomirenja
Jedna noc jedna luda noc
Ja necu nista podeljeno
Ponovo smo na pocetku srece
Sta ucini sunce moje
Hajdemo nekud iz ovog grada
Hej zivote moja reko
_____________________________________________________________
Saban Saulic 1980 (ALBUM sa HITOVIMA i dve nove PESME)

Nove pesme:

Ja u Sabac nocas idem
Sudbina je moja u rukama njenim

Ostale pesme su :

Na njenom vencanju
S namerom dodjoh u veliki grad
Vrati se kuci pise babo stari
Hajdemo nekud iz ovog grada
Covek lutalica
Zbog tebe sam postao takav
_____________________________________________________________
Saban Saulic 1981 (singlica)

Covek lutalica
Ne placi dobri domacine
_____________________________________________________________
Saban Saulic 1981 (singlica)

Najlepsa zeno vremena svih
Sneg je opet, Snezana
_____________________________________________________________
Saban Saulic 1981 (ALBUM - MENI JE S TOBOM SRECA OBECANA)

Meni je s tobom sreca obecana
Omer i Merima
Nek te u zdravlju zatekne pismo
Ljubim ljubim
Sneg je opet Snezana
Jedina moja
A gde smo sada
Zanele me oci njene
_____________________________________________________________
Saban Saulic 1982 (ALBUM - SVETLANA)

Sve sam s tobom izgubio
Velika je sreci cena
To je bila ljubav
Ja sam nasem sinu i otac i majka
Dodji nam sine u goste
Svetlana
Lepo moje oko plavo
Dve su zene ispred mene
Miluju me tvoji prsti mali
Stari druze idemo dalje
_____________________________________________________________
Saban Saulic 1984 (ALBUM - TEBI NE MOGU DA KAZEM NE)

Tebi ne mogu da kazem ne
Odlazis odlazis
Prevarih se izgubih te
Ne placi duso
Ako me trazis
Vidjas li mi staru ljubav
Ti nisi bila za mene
Tri sina junaka
_____________________________________________________________
Saban Saulic 1984 (ALBUM sa HITOVIMA i dve nove PESME)

Dve nove pesme:

Plave kose
Od rakije caj

Ostale pesme:

Sneg je opet, Snezana
Svetlana
Miluju me tvoji prsti mali
Sve sam stobom izgubio
Stari druze idemo dalje
Ne placi duso
_____________________________________________________________
Saban Saulic 1985 (ALBUM - KAFANSKA NOC)

Kafanska noc
Gordana
Vojnicka pesma
Zasto Ibre nema medju nama
Srecno ti bilo
Nocas mi se s tobom spava
Prikrascu se tebi pod prozore
Kraljice srca moga
To mozes samo ti
Hvala ti za ljubav
_____________________________________________________________
Saban Saulic 1986 (ALBUM - KAD BI CASA ZNALA)

Kad bi casa znala
Dodji za bolje sutra
Nikome te ne dam
Majcina pesma
Ti si oluja
Laku noc ljubavi
Ti si za mene rodjena
Jos uvek sam isti
To je zena koju zelim
Lovacko ribolovacka pesma
_____________________________________________________________
Saban Saulic 1986 (VANREDAN ALBUM - AH MERAKA U VECERI RANE)

Ah meraka u veceri rane
Sta cu kuci tako rano
Tuzno vjetri gorom viju
Gdje ces biti lijepa Kejo
Na djerdjefu vezak veze Fata
Na prijestolju sijedi sultan
Hej Munira gdje ti je Muharem
Niz polje idu babo sejmeni
Nigdje zore ni bijela dana
Prosetali Sabacki trgovci
_____________________________________________________________
Saban Saulic 1987 (ALBUM - KRALJ BOEMA VERUJE U LJUBAV)

Verujem u ljubav
Zaljubljen sam amjko
Svadbarska pesma
Ziveli
Kralj boema
Bol bolujem
Tri bokala za tri druga
Marijana
Nema vise fijakera
Gde je moj drug Misa
_____________________________________________________________
Saban Saulic 1988 (ALBUM - SAMO ZA NJU)

Samo za nju
Ti si meni i nemoc i moc
Kafanac
S tobom je sreca
Dajem ti sve
Duso moja sreco moja
Ljubavi veruj mi
Nocna ptico varalico
Lek za dusu
Sanjam zenu s malisanom
_____________________________________________________________
Saban Saulic 1988 (ALBUM - LJUBAV JE VELIKA TAJNA)

Avantura
Vreme za zaljubljene
Pricuvaj se mala
Rodjena si za mene
Draga moja
Procvetala ljubicica
Ljubav je velika tajna
Prodje zivot kao san
Bolujem ti duso
Gledaju nas zagrljene
_____________________________________________________________
Saban Saulic 1989 (ALBUM - LJUBAV JE PESMA I MNOGO VISE)


Hajde sreco moja
Ljubav je pesma i mnogo vise
Marina
Ljubavi vrati se
Voleo sam samo tebe
Izdrzi moj bol
Hej Jano Jano
Otisla si tugo moja
Pijem i pevam
Zauvek srecni bili
_____________________________________________________________
Saban Saulic 1990 (ALBUM - POMOZI MI DRUZE POMOZI MI BRATE)

Pomozi mi druze pomozi mi brate
Sine
Prestacu da verujem u ljubav
Hej ljubavi nesebicna
Golubica
Eh sto nisam lancic mali
Dve duse
Zasto nismo zajedno
Lelo djavole
Bolestan sam a nije mi nista
_____________________________________________________________
Saban Saulic 1992 (ALBUM - ANDJEOSKA VRATA)

Opasna si kao kobra
Nema smrti do sudjena dana
Znam ti bolnu tacku
Da je tu
Bio sam pijanac (nova verzija)
Andjeoska vrata
Uvenuce narcis beli (nova verzija)
I prosio bi s njom
Pesmo moja nepevana
Cija li je ono mala
_____________________________________________________________
Saban Saulic 1994 (ALBUM - LJUBAVNA DRAMA)

Ljubav nije dug
Hajde mala da pravimo lom
Majko sve ti oprastam
Moja nevero
U nadnju zivi se i mre
Ljubavna drama
Ne cekaj skitnicu
Srno moja malena
Ruza nebeska
Nema sela bez seljaka
Privlacis me
Pijem a nisam pijanica
_____________________________________________________________
Saban Saulic 1995 (ALBUM - VOLIM DA VOLIM)

Devojcice moja
Hocu s tobom parce raja
Ljubavno ludilo
Volim da volim
Ko je taj
O njoj se prica svasta
Takav je Kole
Tvoja jakna
Ja nisam andjeo
Volim te vise od sebe
_____________________________________________________________
Saban Saulic 1996 (VANREDAN ALBUM)

Oprosti mi nano
Milke duso
Sirotan
Oj moja ruzo rumena
Hocemo li u Sabac na vasar
Kada moja mladost prodje
Sestra brata kani da vecera
Idem kuci a vec zora
_____________________________________________________________
Saban Saulic 1996 (ALBUM - TEBI KOJA SI OTISLA)

Tebi koja si otisla
Ona voli zivot
Kada tebe nema
Jednu noc si drugom dala
Smeker
Lj od ljubavi
Ne gledaj u meni pijanca i slabica
Anka
Eh da nije san
Kolovodja djavo
_____________________________________________________________
Saban Saulic 1997 (ALBUM - LJUBAV JE SLATKA ROBIJA)

Ljubav je slatka robija
Sve mi uzmi dusu nemoj
Dado moja Dado
Princ na konju belom
Kradljivac
Hajde moja vilo
Uzbudi me
Nikad robom
O Ilda
Ako si more bicu ti brod
_____________________________________________________________
Saban Saulic 1998 (ALBUM - TEBE DA ZABORAVIM)

Tebe da zaboravim
Srce je moje tvrdjava
Da nemas drugoga
Odem ti me vratis
Kume brate
Njeno velicanstvo zena
Kazni boze jednu zenu
Nestali su dani srece
_____________________________________________________________
Saban Saulic 1999 (ALBUM - ZA NOVI MILENIJUM)

Bojana
Verovo sam tebi
Voleo sam te
Idi idi oprosticu
Dva dana se svadjamo
Ljubav samo ljubav
Raj boziji
Maro duso
_____________________________________________________________
Saban Saulic 2001 (ALBUM - NEMA NISTA MAJKO OD TVOGA VESELJA)

Eno eno
Nema nista majko od tvoga veselja
Neobicna kao ti
Elena
Samo neka Cira svira
Moja malena
Pati veni ko svi ostavljeni
Sejo moja
Srce si mi ukrala
Ana
_____________________________________________________________
Saban Saulic 2002 (ALBUM - KRALJ I SLUGA)

Kralj i sluga
Gde ste braco pijanci
Daj mi boze
Moja maljanka
Ti me varas najbolje
Mogu da te kunu
Ona mi je svo bogatstvo
Lepotica sirotica
_____________________________________________________________
Saban Saulic 2003 (ALBUM)

Cekanje me razbolelo
Ciganka
Ima pravde ima boga
Nebeski sudija
Sadrvani
Sam nom spavas,njega sanja
Slazi da volis me
Zena bez grehova
_____________________________________________________________

Saban Saulic 2004 (ALBUM sa HITOVIMA i dve nove PESME)

01. Postelja
02. Sa njom sve

_____________________________________________________________

Šaban Šaulić - 2005 - Telo uz telo

01. Telo uz telo
02. Mala
03. Ako imam pravo
04. Sve na svoje
05. Virus
06. Zemljo moja
07. Kofer sam spremio
08. Volim s društvom da popijem

_____________________________________________________________

2006 - Bogati siromah

01. Bogati siromah
02. Snošti
03. Ide Mile
04. Daleko je sunce
05. Cveta
06. Zavičajna pesma
07. Ajd' idemo Rado
08. Koliko je širom sveta
Nazad na vrh
DallapistPridružio: 09 Avg 2007
Poruke: 316
Lokacija: Njemacka

PorukaPoslao: Sre Avg 22, 2007 1:01 am    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

Ufff, ovo se nekako izduplira... Shocked

A d m i n e, mozes izbrisati jednu?
Nazad na vrh
Singer
top 10


Pridružio: 28 Mar 2003
Poruke: 419
Lokacija: Austria

PorukaPoslao: Sre Avg 22, 2007 1:04 pm    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

Mnogo hvala za ovu temu, a posebno za post o Zaimu Imamovicu. Malo o njemu ima na netu i inace, a covjek je nenadmasen do sada.
Evo jedne Zaimove pjesme, koju sveimajuci teacher nije stavio u svoju kolekciju Zaimovih pjesama koju nam je nesebicno poklonio.
Izvodjenje je uzivo i mozda na momente malo podsjeca na Zaimovu boju glasa.

http://www.speedyshare.com/749778706.html

Pozdrav
Nazad na vrh
teacherPridružio: 03 Nov 2006
Poruke: 3078
Lokacija: BiH, Capljina

PorukaPoslao: Sre Avg 22, 2007 8:48 pm    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

Zdravo Singer!
Jesi li to bio na odmoru? Nisam ni ja nista postavljao, bas iz razloga sto je puno forumasa na odmorima, pa da ne bi ponavljao linkove. Tek sam juce poceo sa postavljanjem makedonske muzike i bit ce toga dosta.
Sto se tice Ramiza Brkica, nisam ga mogao staviti na Zaimov repertoar, jer Zaim je Zaim, a Ramiz dobro pjeva i pokusava imitirati Zaima, a bolje bi bilo da pjeva i razvija svoj stil.

Pozdrav sa juga.
Nazad na vrh
muzzPridružio: 30 Nov 2004
Poruke: 690
Lokacija: Titel, Novi Sad

PorukaPoslao: Čet Avg 23, 2007 11:35 am    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

Singer, Teacher, pa gde ste ljudi, izgleda da nam prolazi polako leto pa se vracamo na forum... Rolling Eyes
Nazad na vrh
teacherPridružio: 03 Nov 2006
Poruke: 3078
Lokacija: BiH, Capljina

PorukaPoslao: Čet Avg 23, 2007 11:43 am    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

Ja sam stalno prisutan pa sam i primjetio da je dosta forumasa na odmoru, tako da se nisam previse trudio da nesto postavim.

Muzz, jesi li bio kod Srdjana zbog onoh DVD-ova sto sam mu snimio?

Pozdrav.
Nazad na vrh
muzzPridružio: 30 Nov 2004
Poruke: 690
Lokacija: Titel, Novi Sad

PorukaPoslao: Čet Avg 23, 2007 11:46 am    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

Ma nisam...sve danas cu, sutra cu...prodje mi leto na brzinu...moracu da ga nazovem da se vidimo....samo ne znam da nije i on negde na odmoru....
Nazad na vrh
Prikaži poruke iz poslednjih:   
Napiši novu temu   Odgovori na poruku    YU MIDI forum -> Soba za opuštanje Sva vremena su GMT + 1 sat
Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeci
Strana 2 od 4