Pa evo nesto malo znam o tome ali ako ce da pomogne....
Glas moras da negujes, bez cigareta, gaziranih pica, hladnih pica, alkohola... Moras i nauciti da pevas "iz trbuha" tako kazu pevaci sta im je to Bog sveti zna... Ja sam jednom probao i podrignuo sam tako jako da... no ne bih sad o tome Ne mozes pevati odmah posle jela (mozes ali ces stucati i bice ti kratak dah), kao sto ne mozes ici na trening posle jela e isto tako i sa pevanjem... Cuo sam da sok od limuna pomaze da se glasne zice isciste, da ti glas bude ostriji ali nije to u fazonu pij godinu dana i bice ostriji nego eto pred pevanje popijes limunadu bez secera i one se malo picnu A posto imas 15tak god, verovatno jos nisi mutirao (ili bar ne do kraja) tako da ne mozes ocekivati da imas jak, pun glas i moze ti se desiti da puca dok pevas ili da prosto podvrisnes dok pevas... Tu je jedini lek da sacekas da hormoni odrade svoje s glasnim zicama... Al sta ces to su takve godine E to za jaja ne znam... Ako ih odseces glas ce ti sigurno postati tanji i onako... zvonkiji Sto me podseti na pricu o kontratenorima... no to i nije bas najsrecnije resenje... U svakom slucaju ne diraj jaja... Pozdrav!
Pa evo nesto malo znam o tome ali ako ce da pomogne....
... Al sta ces to su takve godine E to za jaja ne znam... Ako ih odseces glas ce ti sigurno postati tanji i onako... zvonkiji Sto me podseti na pricu o kontratenorima... no to i nije bas najsrecnije resenje... U svakom slucaju ne diraj jaja... Pozdrav!